Gastles Kunststof Overal

Centrum JongerenCommunicatie Chemie biedt in samenwerking met de Federatie Nederlandse Rubber- en Kunststofsector (NRK) de gastles Kunststof overal aan. De gastles wordt verzorgd door een medewerker uit de Kunststofindustrie en is bedoeld om leerlingen een (positief) beeld te geven van de rubber-en kunststofindustrie.

Tijdens de gastles spelen de leerlingen het spel Kraak de kunststofcode. Meer informatie over dit spel en de kunststofkoffer vind je hier.

De gastles bestaat uit meerdere onderdelen. De opbouw vind je hier. 

Download onderaan de pagina de docentenhandleiding. Hier lees je welke voorbereiding nodig is.

Doelgroep

De gastles is geschikt voor vmbo-2 leerlingen Kader, GL en TL. De gastles is gedeeltelijk gericht op de beroepenorientatie en sluit aan bij het vmbo. Het is daarom niet mogelijk de gastles te verzorgen voor een andere doelgroep. Wel is het mogelijk om de koffers apart te huren voor de klas. Neem hiervoor contact op met C3. 

Kunststofbedrijven

Een bedrijf uit de rubber- en kunststofsector verzorgt de gastles op school. Niet elke provincie is vertegenwoordigd door een kunststofbedrijf. Bekijk daarom eerst welke bedrijven aangesloten zijn voordat je een gastles aanvraagt. Bekijk hier welke bedrijven aangesloten zijn als gastlesgever. 

Kosten

De gastles wordt kosteloos aangeboden.

Aanmeldprocedure

Enthousiast geworden?
Meld je klas nu aan voor het schooljaar 2017-2018!

Docent:
We kijken terug op een geslaagde bijeenkomst. Aansluiting met het bedrijfsleven, voorbeelden daarvan, uitnodigingen voor een eventuele stage en vooral op een mooie manier een nieuw onderwerp bij de leerlingen geintroduceerd.

 
Downloads


Handleiding docent

© 2018 C3 - Design en ontwikkeling: Accent Interactive