Gastles Kunststof Overal

Centrum JongerenCommunicatie Chemie biedt in samenwerking met de Federatie Nederlandse Rubber- en Kunststofsector (NRK) de gastles 'Kunststof overal' aan. De gastles wordt verzorgd door een medewerker uit de Kunststofindustrie en is bedoeld om leerlingen kennis te laten maken met het productieproces van kunststof en ze een breder beeld te geven van de rubber-en kunststofindustrie.

Tijdens de gastles spelen de leerlingen het spel 'Kraak de kunststofcode'. Meer informatie over dit spel en de kunststofkoffer vind je hier.

De gastles is 100 minuten en bestaat uit meerdere onderdelen. De opbouw vind je hier.

Download onderaan de pagina de docentenhandleiding met informatie over de voorbereiding in de klas.

Doelgroep

De gastles is geschikt voor leerlingen van de hoogste klassen van het basisonderwijs en onderbouw vmbo, havo en vwo.

Kunststofbedrijven

Een bedrijf uit de rubber- en kunststofsector verzorgt de gastles op school. Niet elke provincie is vertegenwoordigd door een kunststofbedrijf. Bekijk daarom eerst welke bedrijven uit de regio aangesloten zijn voordat je een gastles aanvraagt. Bekijk hier welke bedrijven aangesloten zijn als gastlesgever. 

Kosten

De gastles wordt kosteloos aangeboden.

Aanmeldprocedure

Enthousiast geworden?
Meld je klas nu aan

Docent:
We kijken terug op een geslaagde bijeenkomst. Aansluiting met het bedrijfsleven, voorbeelden daarvan, uitnodigingen voor een eventuele stage en vooral op een mooie manier een nieuw onderwerp bij de leerlingen geintroduceerd.

 
Downloads

Handleiding docent

© 2023 C3 - Design en ontwikkeling: Accent Interactive