Een carrière in de rubber- en kunststofsector

In de wereld zijn er meer dan honderdduizend fabrieken die rubber en kunststof verwerken. Een aantal fabrieken maken rubbervellen of kunststofkorrels. Andere fabrieken maken van de rubbervellen en kunststofkorrels weer gebruiksvoorwerpen. Dit gebeurt allemaal met machines. En die kunnen dat niet alleen. De machines worden geprogrammeerd, bijgestuurd, gecontroleerd en storingen moeten worden opgelost. Hier zijn mensen voor nodig. Misschien iets voor jou?

 

Procesoperators

In de fabriek werken procesoperators. Samen met productieleiders, productiemedewerkers en onderhoudstechnici zijn zij verantwoordelijk voor het reilen en zeilen in de fabriek. Een verantwoordelijke en uitdagende taak waarbij het belangrijk is dat je goed kunt samenwerken. Als procesoperator houd je vanuit de controlekamer via computerschermen alles in de gaten of doe je dit direct aan de machines. Ook loop je regelmatig een controlerondje door de fabriek. Als procesoperator weet je dus precies wat er in de fabriek allemaal gebeurt.

Ploegendienst

In de meeste fabrieken wordt dag en nacht gewerkt. Daarom werken procesoperators ook wel eens 's avonds of ’s nachts. Je werkt dan in ploegendiensten. Dat betekent dat je op wisselende tijden werkt volgens een vast rooster. Zo kan het dus zijn dat je drie nachtdiensten werkt, twee dagen vrij bent, drie late diensten draait, twee dagen vrij bent, drie vroege diensten hebt en dan weer twee dagen vrij bent. De invulling van de ploegendiensten verschilt per bedrijf. Een bijkomend voordeel van het werken in ploegendienst is een flexibele indeling van je tijd en krijg je ook een onregelmatigheidstoeslag bovenop je salaris.

Doorgroeimogelijkheden

Doordat je als procesoperator de fabriek en het productieproces door en door kent, heb je een goede basis en zijn er veel doorgroeimogelijkheden binnen het bedrijf. Bijvoorbeeld naar een leidinggevende functie zoals ploegleider of een adviserende functie zoals productieleider. Of word jij de nieuwe opleider binnen het bedrijf? Mogelijkheden genoeg!

Werkgelegenheid

De ontwikkelingen in de rubber- en kunststoffen staan niet stil. De vraag naar (duurzame) rubbers en kunststoffen neemt de komende jaren verder toe. De fabrieken worden steeds moderner waardoor er steeds meer kennis van techniek nodig is en dus ook meer technisch specialisten!

Meer weten over de werkgelegenheid in de kunststofsector? Lees het thema paper werkgelegenheid en omzet*

Opleiding Procesoperator

Ben jij goed in problemen oplossen, nieuwsgierig naar de nieuwste technieken en kun je goed samenwerken? Dan is een opleiding tot procesoperator wel iets voor jou. Benieuwd naar de opleidingen bij jou in de buurt? Ga dan naar www.exactwatjezoekt.nl voor meer informatie.

*Bron:www.rethinkplastics.nl

© 2024 C3 - Design en ontwikkeling: Accent Interactive